Forever is only the beginning...

Alla inlägg under december 2012

Av Nadja - 9 december 2012 21:39

Åhhh... Varit ute på mystur med Madame. Vi var ute och pulsade i snön först och sen red jag en stund i ridhuset... Och hon va så himla fin. Jag borde rida ut och pulsa oftare, det tycks vara precis den uppvärmningen hon behöver! :D

Av Nadja - 8 december 2012 23:56

Ett bra sätt att hålla värmen för både ryttare och häst är att tömköra. Jag själv får jättekallt om benen när jag rider och jag vill inte rida dressyr med ytterbyxor på heller, så då är tömkörning den perfekta motionsformen.... Jag kan ha varma kläder på, utan att det stör! :) Plus att man rör på sig hela tiden. Skitbra.
Om det är jättekallt så får även hästen behålla täcket på. Har man ett täcke eller en yllefilt så kan man faktiskt sätta det under tömkörningsgjorden så hålls det på plats och hästen slipper frysa. Men då får inte täcket ha några sömmar eller nåt som skaver.

Av Nadja - 8 december 2012 21:08

Det är så himla fint ute nu! Vitt överallt och helt magiskt.

Av Nadja - 4 december 2012 22:45

Igår jobbade jag som vanligt...hade alltså mina lektioner. Hoppspecialen hoppade läskiga hinder och dom var så himla duktiga. Till och med Killen hoppade som tusan och vilket självförtroende han fick när han insåg att han kunde hoppa! Viccy var verkligen rätt pilot på honom. Så himla kul att se! Hihi
Sen tömkörde jag Madame efter lektionerna och hon lyssnade kanonfint...kanske mina envisa övergångsövningar i söndags gjorde susen trots allt. :)
Idag har jag jobbat i stallet med Nathalie och vi brottades med den där jävla spånpresseningen ett bra tag....grrr... Påminn mig om att ha spånbalar eller spånet inomhus i mitt stall sen!!!
Broddade ett gäng hästar och dom har blivit skitjobbiga att brodda.... Rycker benen åt sig hela tiden och är allmänt odrägliga...så har dom aldrig varit förut. :( Nåja....

Imorrn är det julbord på soltuna! Wiiiee! Goood mat....det ser jag fram emot. Mums! Och mitt i allt får man käka mat på arbetstid liksom. Yeah!
Och på torsdag har vi ledigt, röd dag.... Jag och Amy ska till mamma och baka julgodis.
Sen vanlig arbetsdag på fredag. Jepp Jepp!

Bild: Amy beundrar sina nya vantar som va i julkalendern.... Tihihi

Av Nadja - 3 december 2012 00:27

Var på besök till globen i fredags med jobbet och en massa andra hästmänniskor. Traditionsenligt så såg vi på dressyren (någe vinnarnas vinnare och unghästfinaler?) och sen clinic med Patrik Kittel. Han sa väl inte så mycket nytt egentligen...däremot kände jag igen mig med en sak... P berättade att han brukar rida hästarna i en "skit-trav" i början om dom är spända och lite överpigga, för att få dom avslappnade och lugna. Och det är precis det jag försökt med Madame, men inte lyckats förklara för nån varför jag vill det....liksom. Hon har en väldigt stor och flashig trav, men den är väldigt oekonomisk liksom... Hon blir långsam och kan inte komma till arbete. Men nu fick jag det bekräftat att det är okej att trava på utan så mycket tryck i traven i början. Bara trava i vanlig arbetstrav liksom....jogga runt lite....i en "skit-trav"...hahaha (på en lat häst får man göra tvärtom)

Sen gick vi till Hovet och shoppade. För min del så blev det fem par ridstrumpor och ett Rambotäcke åt Gizmo. Tihi.

I lördags kom Jimmy (sadeldoktorn) till jobbet och kollade att alla sadlar låg bra på ridskolehästarna. Det var nemas problemas med dom flesta. Jag ville byta sadel på Ferrano och få en annan till Indiana, vilket också skedde. Ferranos äckliga australiensiska sadel fick åka på hyllan (läs: sadelhängaren) och han fick ist en prestige, 18 tum så att mina tanter får plats i den. Indiana fick Hokus hoppsadel eftersom Hokus inte ska hoppa så mycket mer på äldre dar. Han har nog en allroundsadel ändå, Ramias gamla, (eftersom hon knappast får hoppa på ett år minst pga knäskada) så att barnen slipper rida i dressyrsadeln och skänkla på kåporna.
Zijan hade jag bytt sadel på eftersom den gamla tog i manken och den jag provat ut sätt finfint. Jeeii. Jimmy var även impad över min fina lösning med Dannes sadlar. Hahaha. Man måste ju vara uppfinningsrik när inget annat går.

Här är Gizmo i sitt fina Rambo-täcke!

Presentation

NADJA
-född-81, men man är väl inte äldre än man känner sig?!?
-Bor på Åland
-Mamma till världens sötaste och bästa Amy

Vår dotter Amy

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards