Forever is only the beginning...

Alla inlägg under februari 2012

Av Nadja - 22 februari 2012 21:13

Ver Vídeo

klicka på bilden

Av Nadja - 22 februari 2012 15:08

Igår var jag hästvakt.... Det var skitväder på morgonen, men sen blev det jättefint och sol!!!
Min snälla syster var barnvakt så jag fick åka och rida.
Jag började med stallsysslorna och när jag fixat hö, vatten och kraftfoder så skulle jag mocka..... i torv.... hmmmm.... Det såg iallafall lite redigare ut än förra gången jag skulle försöka mocka.... men fortfarande kan jag inte förstå hur man kan välja torv!? Fyyyy.... Jag hade kängor med ganska grova räfflor under och den där jäääävla torven fastnar ju i dom, så när man går så ser man ett spår med torv. Det ser ju förbanna oredigt ut direkt! Så jag fick snällt sopa hela jäkla stallgången. Jag gillar INTE torv.


Sen in med pållehästen och fixa i ordning... och sen ut och iväg.... jag skrittade ut en sväng och försökte jobba honom lite, men lille Sirius ville inte gå rak och ställd till höger för fem penni.... Så när vi kom hem igen så red jag på banan och efter lite bogen in på volt och check av ytterhjälperna (det är JAG som måste påminnas alltså) så fungerade knapparna igen. Det är bara ryttaren som är senil. 
Fattar inte folk som säger att hästen inte var bra idag, stel...bla bla bla... när det ALLTID hänger på ryttaren! Alltid! En liten muskelspänning på ryttaren kan leda till att hästen tex inte kliver på framåt (ryttarens sits hindrar den, sadeln ligger felplacerad osv), inte vill ställa sig åt ena hållet (ryttaren ger fel hjälper, sitter snett, låser handen osv) 
Tänk såhär.... om du skulle rida en häst och den känns hemsk, går inte alls bra, känns stel osv och så skulle du istället hoppa av och släppa ut den i hagen... mitt i allt skulle hästen kunna böja sig och klia sig på rumpan.... bocka och krumbukta och springa runt i ökad trav och göra galoppiruetter.... var den stel? Neeej....


Skriv istället: Idag var Brunte jättespänd och stel, särskilt i höger varv.... men efter att ryttaren blev mjuk, balanserad och följsam så kunde även Brunte slappna av och göra sin ryttare nöjd.


 


Av Nadja - 20 februari 2012 20:34

Nu har jag ridit 3 dagar i rad och jag är mer ridsugen än någonsin!!

Gaaahh!! Jag vill ha vår och ridbanor som går att rida på!!! Iiiihhh!


I morgon får jag rida iallafall.... wihuuuu... Hoppas det är bra väder. Ingen snöstorm TACK! 

_________________

Idag shoppade jag en matta... en rund grå gullig... däremot ser den väldigt liten ut när jag lade den på golvet här hemma, men va tusan... den ska ju inte bo där för alltid. Jag hittar säkert en bättre plats åt den i huset sen.

Men det var riktigt snygg grå färg.... jag tror jag skall inreda vår toa i den färgen! Sorry mattan.... du får helt enkelt bo på toan!  


Här kommer några saker som jag längtar efter just nu:

* En egen häst (haha... låter lite som önskelistan när jag var 12 år)

* En middag på Texas Longhorn eller Pepparkvarnen, eftersom jag aldrig varit till nån av dom förut.

* Hoppa!! Hinder alltså... med häst!!! Det var evigheter sen!

* Välja kök till huset

* FLYTTA IN i huset

* Flytta in första hästen i MITT stall. (oj vad jag kommer att njuta)

* att grillsäsongen skall börja!

* Inflyttningsfest!


Gizmo och Tarzan (mammas katt) på Julafton  

Av Nadja - 20 februari 2012 18:12

....om mitt sjätte sinne har rätt.... Jag har en känsla av att Carin da Silva är gravid!! 
Hmmmm.... vad tror ni? 

Av Nadja - 20 februari 2012 10:54

En sak som min dotter har ärvt av mig är att hon alltid är varm. Jag tycker det är en fantastisk egenskap... jag fryser tex väldigt sällan om händer och fötter....ja, jag fryser över huvudtaget väldigt sällan.... väldigt praktiskt. Däremot när man är gravid och har mera blod i omloppet så blir man ännu varmare och jag kan säga att när man redan är varm så blir det väldigt varmt! HAHA! Jag minns att jag redan i Mars bara sov med påslakan för att jag hade så varmt. HAHA!

Nåja, till saken nu då.... Jag har märkt på Amy att hon inte kan sova när hon har för varmt. Hon gnäller och vaknar till med jämna mellanrum.... så jag plockade undan det tjocka täcket ganska snabbt och satte bara en fleece-filt i påslakanet.... men nu har jag märkt att även det är för varmt. Hon känns nästan svettig i nacken efter en stund om hon somnat med det på. Så nu sover min kära dotter utan täcke. Och hon vaknar inte, hon svettas inte och hon sover 12 timmar i ett streck.....när hon sen vaknar är hon glad och nöjd.
Macke vill alltid lägga täcket på henne innan han lägger sig (han tycker det är hemskt att hon sover utan) och då har jag märkt att hon vaknar till under natten och sparkar det av sig... haha! 

Mitt mammahjärta säger också att det är "fel" att sova utan täcke, så jag har kompromissat lite och bara satt på ett tunnt påslakan på henne...även om hon sparkar av det sen...haha... Lilla fisen min!

Däremot har hon alltid hel pyjamas med fötter/strumpor på sig när hon sover. Annars får hon nog kallt.
Jag har testat med mindre kläder och täcke, men hon sparkar alltid av sig täcket och blir kall om fötterna och benen då.

På BB när hon föddes så lindade dom in henne i 1 lakan och en filt... och under hade hon tröja och sparkbyxor. Det var typ 26 grader varmt på rummet. Tror ni hon hade varmt? Japp. Vi tog av filten efter några timmar.... sen lärde vi oss ganska snabbt att hon bara ville ha tröja och lakanet på sig, annars blev hon väldigt ledsen och gnällig!     


Av Nadja - 20 februari 2012 09:49

Det var väl en jäkla tur det iallafall.......

 
Av Nadja - 19 februari 2012 22:22

Jag vill se den NUUUU!


The Vow..... 

Av Nadja - 19 februari 2012 15:44

Idag var jag med Gisse och red ut. Jag fick låna världens mysigaste och snällaste islandshäst vid namn Forkur! Oj vilken underbar liten häst!   Så nu har jag fått rida 3 dagar i rad! Jeeeeiii! Och på Tisdag är jag hästvakt åt Sirius för ägarna åker till Sverige och då får jag rida IGEN! Lycka!!!

 

Presentation

NADJA
-född-81, men man är väl inte äldre än man känner sig?!?
-Bor på Åland
-Mamma till världens sötaste och bästa Amy

Vår dotter Amy

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards